dilluns, 29 de febrer del 2016

I ahir de visita!

El passat 5 de Febrer va fer 100 anys que la Caixa d'Estalvis de Sabadell es va instal·lar al centre de la ciutat i sembla mentida però durant la meva ha sigut un edifici força important: quan era petita hi anava dia si, dia també a veure al meu pare. Per mi allò era com un pou de diners sense fons ... innocent ... Hi va treballar més de 30 anys així que hi vaig anar unes quantes vegades.

Anys més tard, hi vaig anar amb el Low per signar la hipoteca; em sembla que va ser el dia que vaig sentir més pànic en la meva vida. El que fa una firmeta de res eh? 

I ahir hi vaig anar de visita cultural perquè amb motiu del centenari fan visites teatralitzades. Durant una hora, Jeroni Martorell Terrats, arquitecte de l'edifici ens va explicar la seva contrucció, detalls i curiositats ajudat pel matrimoni Ponsà, que pertanyien a la burgesia sabadellenca de principis del segle XX. L'edifici és espectacular així que és una visita que, per 3€, val molt la pena. 


4 comentaris:

Sergi ha dit...

Em fa pensar en un banc d'aquells de les pel·lis americanes en el que un grup de terroristes prepara un assalt sorpresa. No crec que en Bruce Willis trigui a aparèixer.

Anònim ha dit...

Els bancs sempre fent-te pagar per tot...

Alize ha dit...

Bonitas vidrieras... No parece un banco, por lo menos no tiene nada que ver con las sucursales bancarias de hoy en día :)
¡Besotes!

Garbí24 ha dit...

i si tens compte corrent també has de pagar entrada? ai aquests bancs, amb atracaments així ben bé que poden tenir edificis tant emblemàtics. Però realment per el que es veu és una joia de l'arquitectura