divendres, 1 d’abril de 2016

The Seed of Hope in the Heart

Teiichi Sato vivia amb la seva dona al poble de Rikuzentakada, a 2'5Km de la costa. També hi tenia una botiga on venia llavors. El dia 11 de Març de 2011 ho va perdre tot quan un tsunami s'ho va endur per davant. Ell i la seva dona es van salvar perquè van poder fugir fins a casa la seva mare, a 13Km. El tsunami es va aturar al kilòmetre 10. Temps més tard va tornar a obrir una botiga provisional des de zero, al mateix lloc, utilitzant runes i excavant un pou amb un cullerot.
Després de la seva experiència, va escriure un diari sobre el desastre, The Seed of Hope in the Heart, en anglès, on transmet la importància de minimitzar el dany del tsunami, de reconstruir amb les pròpies mans i de l'ajuda mútua.

Ahir vaig tenir la sort de poder assistir a una conferència a Casa Asia on, entre d'altres, vam poder escoltar en directe a Teiichi Sato. Ho vaig trobar impresionant. Teiichi no parla castellà però tota l'explicació ens la va fer llegint en castellà; ell no tenia ni idea del que estava llegint però estava a Barcelona i ho volia fer. Durant tota la seva explicació no es va escoltar ni una mosca. 


També vam poder escoltar les paraules del consul de Japó i de Tsuyoshi Komori, qui arran del desastre va crear una fundació Let's Talk per ensenyar anglès als habitants de la zona com Teiichi i permetre així que es poguessin comunicar amb l'exterior.

1 comentari:

Alize ha dit...

Me ha impresionado lo de que hizo toda la exposición en castellano a pesar de no hablarlo... Digno de admirar.
¡Besotes!